Universal Studios Hollywood

Tiden går så sjukt himla fort nu. Det känns som att jag knappt hinner med. Veckorna springer förbi och man hinner inte blinka förrän det är helg igen. Idag är det exakt två veckor kvar tills jag sätter mig på planet hem till Sverige. Är så taggad att bara få komma hem och kunna släppa skolan ett tag. 

Det har varit oväntat varmt här i LA de senaste veckorna, speciellt för att vara november. Nästan varje helg har vädret varit perfekt med 25-30 grader och egentligen ska man väl inte klaga över det, men när folk hemma i Sverige lägger upp massa bilder på snö så vill man faktiskt inget annat än att komma hem, ta på sig myskläder, mössor, vantar och vinterjackor och bara njuta av kylan. Man kanske kan tycka att man hellre vill kunna ligga och sola på stranden, men som med kyla så får man också nog av värme tillslut.

I fredags var jag, Ida och Moa på Universal Studios i Hollywood. Sol, short, T-shirt och 25° och dagen hade inte kunnat bli bättre. Dessutom att det knappt var något folk där och knappt några köar gjorde det väldigt värt besöket.


Drunk Danes and vikings

I lördags spelade ju som vi alla vet Sverige EM-kval mot Danmark. Något som vi alla också vet är att det är en match som man absolut inte kan undgås att se. På en facebookgrupp för svenskar i LA blev vi inbjudna av danskar att komma och titta på matchen tillsammans med dem på Cock'n Bulls, en brittisk pub i Santa Monica. Vi åkte dit, och utan egentligen några förväntningar alls, så blev den dagen en av de absolut bästa dagarna på väldigt länge.
 

En brittisk pub, en grupp galna danskar, en grupp galna svenskar, fotboll, svensk cider och svensk vinst. Jag menar, vad mer hade man kunnat begära? Man kände sig som hemma igen, kunde prata sitt eget språk med alla som var där, kunde relatera till varandra. Det är inte många saker som faktiskt slår sånt när man bor så långt hemifrån.
 
Efter matchen så hängde vi med några danskar till en bar som hetter The Bungalow. Asfett ställe vid stranden i Santa Monica där förmodligen många dagar/kvällar kommer att spenderas i framtiden. ✩✩


Disneyland

Minst sagt magisk dag på 'the happiest place on earth'

RSS 2.0