Venice Beach

Hittills har söndagarna här varit vår lediga dag, så idag drog vi till Venice Beach för att spendera dagen på bästa sätt. Det blev tyvärr inget dopp i havet, men vi gick runt på Venice Beach Boardwalk, shoppade lite och bara allmänt hängde och njöt av det fina vädret. 
 
Sedan jag skrev sistt har det hänt en hel del. För det första har skolan börjat, och jag läser just nu fyra kurser. De är fortfarande general education classes, alltså baskurser som man enligt oss svenskar, egentligen går igenom på gymnasiet i Sverige (om inte ens tidigare än så), så det verkar inte bli en allför svår termin skolmässigt. Utöver skolan så började jag träna i måndags, men mina halsproblem hade bestämt sig för att inte ge sig av. Hade ont i halsen när jag vaknade på måndagen, och det blev bara värre för varje dag. Spelade runt 45 minuter på vår match mot Cal Baptist på onsdagen som vi tyvärr förlorade med 2-0, men det gick bra för mig trots att jag inte har kunnat träna fullt ut och knappt rört en fotboll på tre veckor.
 
Halsen valde att fortsätta irritera mig så efter två läkarbesök blev det tränings- och spelförbud hela helgen. Fick ändå följa med på vår bortamatch i lördags i Irvine mot Concordia University, som dock också resulterade i en förlust. Ska till läkarn imorgon igen för kontroll, så jag hoppas på det bästa så att jag kan få börja träna på riktigt snart, och att den här onda cirkeln med halsproblem försvinner.


H O L L Y W O O D

Igår spelade vi säsongens första match. Det blev vinst med 2-1 och tjejerna kämpade på riktigt bra i värmen. Fick vara med på uppvärmningen, vilket var jättekul, men det var bara en teaser inför imorgon då jag kör igång med träningen fullt ut.

Efter matchen åkte jag och de andra svenskarna i laget till Hollywood för lite touristing (förvarnar redan nu för bildbomb). Vi gick fram och tillbaka på Hollywood Boulevard, dvs i princip hela Walk of Fame, som för övrigt var mycket mindre och mycket mindre turistaktig än vad man hade föreställt sig. Trots det var det absolut ingen besvikelse. Det kändes så orealistiskt att vara där, på en plats som man egentligen bara har hört talas om på film och tv. Det slog mig när vi stod där och tittade ut mot Hollywood-skylten att jag är väldigt lyckligt lottad som har fått chansen att inte bara vara där jag är, utan att få bo här, och bygga upp min vardag och mitt liv här. 
 
Idag är det sista dagen på sommarlovet. Imorgon börjar skolan och allvaret igen. Jag både vill och vill inte att skolan ska börja, men det ska bli skönt att kunna bygga upp vardagen runt något annat än bara fotbollen. 


#starstruck

Dagen har verkligen bara bestått av fotboll. Inte för att alla andra dagar inte har gjort det, men det var lite extra mycket idag. Förutom de två träningarna med laget, som för övrigt hade sin sista double day idag (två träningar om dagen), så hann jag med att kika på New York City FC's träning, och en match mellan Long Beach State och UCLA. 
 


New York City FC är här i Los Angeles för att möta LA Galaxy på söndag. Galaxy tränar på planen som ligger precis bredvid vår träningsplan (de hyr planen av skolan till och med), så under vårt eftermiddagspass tränade NYC samtidigt som oss. Man låter som ett barn, och blir som ett barn, när man ser fotbollsspelare som Frank Lampard, Andrea Pirlo och David Villa, som man så länge sett upp till. Och det faktum att de spelade på planen bredvid oss kändes bara mäktigt. 
 

På kvällen åkte hela laget till Long Beach för att titta på Long Beach State mot UCLA. UCLA vann national championship i D1 för två år sedan och är ett av de absolut bästa lagen i hela USA. Trots det så förlorade de med 1-0, vilket var en stor seger för Long Beach. 
 
 
Idag tog jag dessutom mitt allra sista penicillin. Det betyder att jag imorgon kommer att få börja köra igen, äntligen!! Det var varit så sjukt jobbigt att sitta vid sidan om. Imorgon är första matchen, men jag kommer inte få spela pga att de inte vill att jag skadar mig, men jag kommer att få vara med på uppvärmingen och bara det kommer att göra dagen!

RSS 2.0