First couple of days

Trots att det är mitt tredje år i USA, så fick jag för första gången känna på hur det är att komma tillbaka till ett ställe. Ångrar absolut inte att jag åkte till Arkansas, men ångrar absolut inte heller att jag flyttade till Kalifornien. Valet att sedan också stanna kvar i Kalifornien var självklart, och att nu kunna komma tillbaka och göra sig hemmastadd på riktigt känns väldigt skönt.

 

När jag kom så hade fortfarande Nikita och Rigge inte hittat boende, och det skulle dröja drygt två veckor till innan de gjorde det. En jobbig situation att inte ha boende, men jag är glad över att jag fick spendera några extra dagar med Nikita, innan skolan drog igång på riktigt. 

 

Första helgen drog hela gänget i 5201 till Venice, hyrde cyklar och cyklade runt. En underbar känsla att bara cykla runt och njuta av havet och värmen, en bra start på hösten i USA helt enkelt. Double days och fotbollen flöt på som smör och innan man hann säga ordet av det så hade skolan börjat. Kul att man börjar med sina major classes, men skolan är ju ändå skolan och om man hade kunnat välja att ha sommarlov hela livet så hade man ju inte tvekat en sekund. Men första veckan gick bra och helgen därpå åkte hela gänget till Universal Studios. Vi har alla köpt seasonal passes så att vi kan gå när som helst under ett år, och det kommer garanterat att utnyttjas!

 

Sommaren är kort

Varför känns de alltid som att sommaren är så kort? Är det för att man har mycket roligare då och tiden går fortare då? Eller är det helt enkelt för att sommarvädret inte drar igång förrän i mitten av juli och stannar i ungefär en vecka för att sedan återgå till 15 grader, regn och blåst? 
 
Oavsett så sprang sommaren väldigt snabbt förbi. Jag var ändå hemma i nästan tre månader och tyckte faktiskt stundtals att jag hade väldigt mycket tid hemma i Sverige i sommar, men ändå så gick det ett ögonblick och sen var jag tillbaka på Kastrup. 
 
Trots att det känns som jag knappt var hemma, så har jag hunnit med så himla mycket. Först och främst så åkte jag och Nikita nästan direkt efter att jag kom hem till Ukraina, med ett oväntat men spännande stop i Riga, pga. flygförseningar. En underbar vecka (trots matförgiftning och flera ambulansbesök) i Ukraina passerade och väl hemma väntade studenten för Nick.
 
Efter studenten började jag jobba, och snart var det dags för midsommar. I år åkte jag upp till Stockholm för att fira midsommar i skärgården med Nikita och hans vänner, vilket var väldigt mysigt och lyckat! En dag på Liseberg med min bättre hälft på hans födelsedag hanns också med, samt några matcher och mål i HBK, som jag spelade för i sommar. 
 
Nån riktig sommarvärme lyckades aldrig komma, men sommarkänslan kom ändå. För vad är en svensk sommar utan regn? Och regn kom det minsann.
 

RSS 2.0