Uppladdning pågår

Jag och Laureen behövde åka och handla, så vi frågade en i laget om hon kunde köra oss. Hon sa istället att vi kunde låna hennes bil, så det gjorde vi. DET VAR HUR ROLIGT SOM HELST. Har kört för första gången i USA och blev så himla bilsugen, vill ha en bil! Sitter nu i soffan och äter banancheesecake som Sharas mamma har bakat. Hon brukar baka massa grejer till Shara, så vi som bor med henne får alltid smaka. 
 
Ska snart ut och titta på South Dakota vs UAPB. Dem spelar tre timmar innan oss här idag, och vi ska möta South Dakota på söndag och UAPB om någon vecka. Idag möter vi Nicholls State U från Louisiana. Dem ska tydligen vara mycket bättre än dem andra två laget vi mött hittills, så ska bli spännande att se hur matchen går, det ska också "bara" vara 29 grader ikväll när vi ska spela. Förresten så är mitt lag just nu det lag som hittills gjort flest mål i hela USA, asnajs!
 
Shara i sin fina gröna dräkt som hon gick runt i och skrämde alla, haha asså så kul.

Banana bread

I söndags spelade vi vår andra match. För motståndet stod Southern University från Baton Rouge, Louisiana. Denna match vann vi också. Slutresultaten blev 6-0, och även denna gång fick jag både starta och äran att göra första målet. I söndags var det 104°F ute, och på konstgräset (som vi spelar på) blir det ungefär 115°F, dvs 40 respektive 46°C. Det går inte att beskriva klimatet här, utan man måste verkligen fysiskt vara här och uppleva det själv. Så himla annorlunda än i Sverige.
 
Fick reda på att efter varje match så bakar vår målvaktstränare sitt berömda bananbröd till en spelare (vanligtvis den som gör första målet), så efter söndagens match fick jag min belöning. Även om jag gjorde första målet i båda matcherna fick jag "bara" ett, och Quin som gjorde hattrick i den andra matchen (Ariel gjorde hattrick i första) fick det andra bananbrödet, det förtjänade hon. 
 

Första matchen

 
Som ni ser på bilderna så gick det ju rätt så bra. Vi vann med 7-0 och en bättre säsongsstart hade man inte kunnat önska sig. Jag fick starta (wihooo), och spelade hela första halvlek på högerkanten. FATTA, HELA FÖRSTA HALVLEK, var DÖD efter 20 minuter. Men är jätteglad över att jag fick starta, och dessutom gick det ganska bra för mig. Trots värmen och att jag sprang upp och ner som en galning, så gick jag nöjd av plan i halvlek efter ett mål, det första målet dessutom, och två assist. Fick beröm av coach med, vilket bara gjorde allting bättre. Om han är glad är alla glada (tro mig, man vill inte få honom på dåligt humör, haha). Var så roligt att spela med ett helt nytt lag, och jag som aldrig brukar vara nervös inför match, var hur nervös som helst. Men det är väl ändå ganska förståeligt? Och den oro som jag tidigare haft om att jag inte skulle vara bra nog, finns inte längre. 

Länk till matchreportage finner du här.
 
Det finns några saker som jag har märkt skiljer sig från Sverige när man spelar. För det första har vårt lag tre kaptener, och alla tre går fram till domarna (dem har både huvuddomare och två linjedomare) innan match för att hälsa. Resten av lagen hälsar inte. För det andra så har man inte riktigt fria byten som vi har haft hemma, utan om jag t.ex. blir utbytt i första halvlek, får jag inte komma in igen förrän nästa halvlek, och samma sak gäller den halvleken om jag blir utbytt. Och för det tredje så ställer man upp startelvorna i båda lagen innan matchstart (vid avbytarbåsen) och man blir uppropad med namn, nummer och vart man kommer från och vinkar till publiken så där proffesionellt. Sen går man fram till mittplan, oftast med en bollkalle i handen, där nationalsången spelas.
 
Flaggor som tillhör de olika nationerna som vi har i laget.
Godisblå tunga, en av mina standardbilder, hehe.
Glada tjejer i isbadet efter match.

RSS 2.0